Direktlänk till inlägg 25 oktober 2015

Varför blir en människa som hen blir, ärftligt eller uppväxten.

Av Ajva - 25 oktober 2015 07:58

Varför blir vi människor så olika varandra, En del vackra och lugna, långa, korta, snälla, kloka. Varför blir en inte lycklig varför blir andra lyckliga och framgångsrika. En del människor kan dansa spela musik och vara glada snälla och naturliga och umgås med andra utan hinder.


Medan andra aldrig kan vara sig själva för att något alltid gnager och man inte vet hur skall jag nu vara. Inte kunna småprata och inte hänga med i ett samtal mellan flera människor. Att inte kunna närma sig nya människor därför man inte vet vad man ska säga. Att inte tro på sig själv inte tycka om sig själv. Fast man vet att jag/hen är lika mycket värd som alla andra människor.


Allt kan inte vara ärftligt och allt kan inte bero på uppväxten med föräldrar med samma problem. Att växa upp i en s.k. Dysfunktionell är inte alltid lätt men inte alltid tråkigt men bra är det inte. Att alltid känna sig annorlunda, att alltid inte veta hur gör jag nu vad ska jag säga vad tycker hen att jag ska säga.


Men det behöver inte alltid betyda att man blir ett bokstavsbarn om växer upp i en dysfunktionell familj det har jag sett flera exempel på. Men det finns de som får alla dåliga gener + en dålig uppväxt och sen blir mobbade redan i lågstadiet. Det fortsätter genom hela skoltiden. Och under tonåren blir livet en pina för en del eftersom spelet mellan kille och tjej inte fungerar och man spänner sig.


Att inte kunna dansa pardans eller hålla takten är inte heller något som underlättar livet. Många med dessa problem isolerar sig, gäller både tjejer och killar och detta är ett jätteproblem för dem som drabbas. Problemet med att leva ett bra liv håller med sig hela livet. En del får som vuxna en diagnos som för en del förändrar läget. Men långt ifrån alla kan leva ett fullkomligt liv trots diagnos.


Inte ovanligt att människor med bokstavsdiagnoser även blir vuxenmobbade på arbetet eller på vuxenstudier. Eftersom dessa människor inte kan eller förstår signalerna mellean människor. Att dra sig undan är vanligt eller att börja självmedicinera som kan övergå till droger eller alkoholmissbruk. Man känner sig aldrig hel tycker inte att man är värd att vara älskad. Man blir missförstådd kan inte uttrycka sig, blir irriterad när andra inte förstår. Upplever att man talar så andra förstår men så blir det inte alltid. Man missförstår väldigt ofta.


Man kan lära sig att fråga hur menar du nu? Det kan vara ett bra sätt att inte alltid missföstå. Men det blir oftast lite bättre/lättare när man blir äldre (om man fått en diagnos) om man accepterar sitt handicap (om man inte hamnat i droger,då blir det svårare) och försöker hitta hjälpmedel för att umgås. Det skulle vara bra om det inte vore så skamfullt att ha en psykosocial diagnos som adhd eller asperger ex.


Alla är människor och behöver vänner för att inte bli isolerade och verkligt "sjuka" och världsfrånvarande och så ledsna att dom inte finns kvar bara blir en spillra av sig själv.

Och då är man i ett svart hål som är svårt att ta sig upp ur.

Ha lite tålamod och tillåt andra vara annorlunda.

Ajva

 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ajva - 17 december 2016 09:12

    Boggare och läsare Julen kommer med stora steg. Gör någon glad som du inte känner  du kan kanske en sk. tiggare eller någon annan. Inte en organisation utan en människa i din närhet.   En vän till mej har Bloggat och jag tycker det är v...

Av Ajva - 30 april 2016 09:10

Grattis till våran kung Karl Gustav som idag fyller 70 år   Grattis grattis till Kungen idag, jag hoppas du får en bra dag och ett fortsatt bra liv och ett roligt arbete i fortsättningen också. Du gör skillnad för Sverige och jag är stolt över er...

Av Ajva - 28 januari 2016 11:38

  Varje dag pågår det lönedumpning och alla vet om det. Man får ex.lön för mindre än två timmar inom städbranchen. Fast arbetet tar mycket längre tid.   Så Istället för att tjäna ex. 116 kr / timma tjänar man kanske i verkligheten kanske   58:- p...

Av Ajva - 6 december 2015 17:28

Hallå Nu är det fint i alla fönster nästan, härligt med allt ljus i fönster och på balkonger och alla julbelysningar i vår offentliga miljö. Dessa 4 veckor , eller fem vecker till mitten av januari. är så fina och man blir glad när ser alla julbely...

Av Ajva - 25 november 2015 11:29

Kungen du har helt rätt alltså Carl 16 Gustav   Det är absolut rätt det du säger och bra att du uttalar ett miljöval som är bra för miljön, där är vi överens. Jag älskar att bada i badkar men nu för tiden (sen 20 år) gör jag inte det så ofta bla....

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se